Födelsedags firandet.. Kaos lr inte?

Ja.. gårdagen va inte så lyckad med det ändrades lite idag. Bakandet blev klart och mina gäster var underbara.. Jag hade det jätte trevligt med min familj och med mina närmaste vänner och är jätte glad att de kunde komma. Lite synd var det när Angelica och Jocke blev sjuka och inte kunde komma =(  Saknade dem.. =P

Fick lite pengar, en fin tröja, ett par tofflor till praktiken imorgon, en ram och lite smycken.. blev väldigt glad. Sen fick jag en påse av mina favorit godisar av min storasyster och storebror, nämligen skumbananer =P haha! Lite kul dära!

Lite bilder från dagen =P




Ja, eftersom jag inte ville ha en stor sak på min födelsedag så blev det bara några enstaka kompisar, vilket var ett misstag av mig att göra. Det är så när man känner många att antingen så gör man en stor sak och bjuder alla man känner eller så gör man inget alls.. det märkte jag nu på kvällen. Det va några som blev sura för att jag inte hade bjudit dem, en av dem visste jag inte änns att hon hade kommit tillbaka till Sverige från Chile och den andra tjejen brukar aldrig komma för att hon bor i Strängnäs. Jag vet att jag bjöd henne.. gör alltid det, men hon kom väl inte ihåg.. Aja, lite KAOS blev det.. men inte såå mycke!
De som var här idag då var:
Familjen:
Mamma & Max, Valentina & Micke, Marcello & Issa, Roxana, Caroline och Gisela (jag). Vänner: Marrelita, Raffe, Jennie, Ann, Maria & Christian & Diego och Maritza & Bengt.

När man tänker över så var det INTE alls många, med tanke på hur många det brukar vara.

Nej.. nu ska jag dra mig tillbaka till sängen. Det blir en lååång dag imorrn, bl.a. praktik på Astrid Lindgrens Barnsjukhus =) Individuella valen Barn och Ungdoms Psykiatri... Hämta klassens studentmössor =D..

Bye Bye Everyone!! Good Night!


Dålig födelsedag lr..??

Den 21 April 1988 föddes en mycket underlig men vacker liten flicka. Hennes syskon och föräldrar kallade henne för Gisela. Idag blev hon 19 år gammal.. och inte var det kul heller. Jag ska berätta för er vad som hände mig idag lite kort så ska ni själva få bestämma om det var en så lyckad födelsedag...:

Giselas shema den 21/4-07 (födelsedag):

08:00 >>
Vaknar upp för att lunka till jobbet.. Mellan 10:30-15:30 sak man springa runt och ge våra gäster en bra service. Folk kommer men går inte, det blir fullt i restaurangen, KATASTROF!!!!! ingenting fungerar som det ska, chefen blev nervös och lite grinig och allt va.. ja, KAOS! Sen eftersom det var såå mycket människor där så fick alla jobbar över ca 40 min.. det fick iaf jag göra :S (vilket jag inte har ngt emot om de frågar mig och jag kan)..

16:30 >>
Fick ett meddelande av Mr Jorge Rojas aka. min far. Jag har inte hört från människan på nästan 2 år.. möjligtvis mer och NU bestämmer han sig för att skicka meddelande till mig där det står:
"Felis cumpleaños Gisela, que lo pases lindo, hoy y siempre.
Tu papa que te quiere mucho."

HUR kan man skriva något sådant till sin dotter som man har valt att ta avstånd ifrån?? Hur kan man göra det?? Det är spanska det han skrev på och det betyder kortfattat:
"Grattis på födelsedagen, ha det så bra nu och för alltid. Din pappa som älskar dig mycket"
Det är inte sant.. Det kan inte vara sant.. Jag vill inte det. Varför gör han så här mot mig?? Det är sååå många frågor jag har men vet inte hur jag ska ställa dem. Vill bara skälla ut honom för det han gjorde mot mig o min storasyster och vad han håller på med mot mina småsystrar. Det är inte rättvist och absolut inte kul.

Senare på kvällen:>> Då är det så att jag bråkar med min mamma och vill baka allt själv till firandet imorrn. Men det blev inte så utan jag gick ut för att rensa skallen och röka några cigg. Men senare på natten så kom Marre och hjälpte till då allt blev mycket bättre. Stämningen mellan mig och min mor blev bättre när Marre kom förbi.

Jaa!!! Katastrof så säger jag bara...Men nu ska jag gå och mysa och möjligtvis sova under mitt skööna täcke :P

Vi höres och ta hand om er.. Bye Bye




Party Party..!

Årets första studentskiva för mig rockade loss igår. Det var några i Jennies klass som hade den på Hard Rock Cafe med rocktema...
Gissa om jag hade problem med klädseln då... :S:) Hade på mig vita dojjor, svarta lite tajta jeans och en vit t-shirt med coolt tryck på ;-) Mitt hår var rufsigt och vågigt och så var jag hård sminkad... haha inte så rockigt, jag vet =P

Men det var väldigt trevligt och så fick man träffa några från Jennies klass: Mikaela, Camilla, Elin och Della... (Väldigt mysiga tjejer!)

Hard Rock Café

image3

Vad man kan sakna människor...

God Kväll Alla Bloggare...

Ibland får man en känsla, sorgsen känsla när man exempelvis hör en sång eller ser en film att man saknar vissa personer som på något sätt har varit speciella för en.. de har hjälpt än att bli det man är idag. Omedvetet så är det så. Alla personer man har träffat under sin livstid tills nu, har påverkat en på ett eller annat sätt som har hjälpt till att utvecklat en själv till den man är idag.. och varje gånga man möter en människa så säger man t.ex. inte "tack för att vi har träffats och för att du har lärt mig något idag". Man gör inte det.. Varje gång man träffar en ny människa så lär man sig något, man tar till sig ny information och för det sen vidare, och det är nog det som har varit huvud-tänkandet idag. Så fort jag hör en sång, en fras, ser en film eller reklam så tänker jag på olika personer som jag har upplevt det med, men jag har aldrig tackat det ordentligt, för hade inte jag träffat dem så hade jag kanske inte varit här idag, jag hade inte varit den jag är idag. Så..
TACK allihop =)
Man kan fråga sig vem eller vilka jag tackar.. och det är exempelvis: min familj, mina gamla grannar, mina grannar son jag har idag, gamla och nya klasskamrater, jobbar kompisar, människor som man har träffat på praktik, sommarjobb och ute på krogen, gamla kör kompisar och många mer...  Folk man inte tänker på idag.

Ett exempel kan vara:

Alice Cooper - Poison

Låten Poison av Alice Cooper påminner mig väldigt mycket av min stora syster Valentina. Det har ingenting med texten att göra... för jag vet att när man hör en låt så brukar man höra vad den handlar om för att sen relatera den till en annan person, men det är inte så i detta fall. Utan nu är det så att med denna låt så har jag ett speciellt minne, en bild inom mig från den dagen jag först hörde låten vilket var med min syster. När jag lyssnar på låten ser jag framför mig vad vi gjorde, om det var morgon eller kväll, ja.. närstan allt men bara under låtens gång.  Det är sjukt hur man kan minns så, men inte mer... Hur som helst, när jag sen tänker på min syster så kommer tusen andra bilder och tankar från det att hon har hjälpt mig och jag minns inte en enda gång som jag har tackat henne för det. Det räcker med en liten sak som att låna ut något när vi var mindre... Man tänker inte på att när hon lånade ut exempelvis en penna till mig så lär man sig att själv låna ut saker till andra och på så sätt har min syster hjälpt mig med min utveckling.

Det är sådana här konstiga saker som jag tänker på när jag inte har så mycket att göra på dagarna. Jag tänker på allt möjligt, men det är oftast saker som man egentligen inte brukar tänka på..

Tackar för ikväll och God Natt på er alla!


Hmmm...

Hej Svejs!

Helgen kom och gick lika snabbt. Det som var positivt var den sköna "sommar" värmen som vissa kallar det. Visst, jag har inget emot det.. jag blev ju brun så det e helt okey! Lite kort om helgen:

Lördag: Jag har sovit hos Marre inatt så på morgonen gick jag hem en snabbis innan jag lunkade till jobbet. För er som inte vet så har jag ett väldigt intressant och roligt arbete där man träffar MÅNGA människor :P nämligen McDonalds =) För er som inte har arbetat på McDonalds: det är en upplevelse ni inte ens kommer att kunna föreställa er. Helt underbara människor som jobbar där och varje gång jag jobbar så är det någon gäst som gör dagen speciell. (dvs. har skämt ut sig för hela restaurangen) =)
Efter att man har jobbar så känner man sig väldigt ofräsch, man stinker och känner sig väldigt smutsig, om man nu kan använda det ordet... men på kvällarna så gör det inte så mycket när man går hem för att människor runt omkring en är antingen för fulla eller för trötta för att märka ;P så denna dag gick jag hem till Marre igen. Tog med lite käk (middag) och sov sen hos henne.

Söndag: Slapp-dag blev det idag. Dvs. att jag vaknade sent, åt brunch, solade hela förmiddagen på Marres balkong,  och sen när solen försvann vid halv sex tiden så gick vi in och tittade på tv och la in lite nya låtar på min mp3...
Fredag till Lördag och Lördag till Söndag sov jag på soffan, och missförstå mig inte, det är en väldigt skön soffa... men man saknar sin egen säng. MIN säng tänkte jag sov i då när jag kommit hem nu på Söndag natt, men så blev det inte. Istället tog min bror min säng eftersom hans "rum" är väldigt litet och har inget fönster, vilket han måste ha... han svettas för mycket på nätterna. Så det blev soffan igen!

Veckans bild!
image2

Denna bild målade jag i 9:an och verkligen älskar den.
Ville visa den för mina kära läsare =)
Hoppas ni också gillar den.


Måndag: Ja, tack gode gud så bråkade inte mina småsystrar så mycket på morgonen, så jag vaknade inte. Skolan började inte förrän kl. två så jag hade lite tid på mig... Tittade på Björnbröder på morgonen och måste då säga... 1: jag älskar Disney filmer 2: jag älskar Disney filmernas låtar... =)
Så, nu är det sagt.
Nee, men Mändag kväll blev då inte så lyckad. I två-tre veckors tid har jag haft som en "smärta/kramper" på höger sida, dvs. antingen min högra äggstock eller blindtarmen.. vilket visste jag inte. Och denna kväll blev det för mycket. Det gjorde så ont att jag var tvungen att åka in till akuten på Huddinge sjukhus. De på akuten skickade upp mig till gyn och där fick jag då vänta kanske någon timme inte mer på att få hjälp. Då kollade sjuksköterskan det vanliga, blodtryck, blodvärden, puls, feber m.m. fick till och med sick i fingret =( inte kul...
Sen fick jag vänta på docktorn en stund och han gjorde då en gyn undersökning.. inga detaljer på det. Kan berätta att jag har alltid haft svårt med gyn undersökningar eftersom jag fortfarande är oskuld och så...

Ett tips för er alla som ska göra en gyn undersökning för första gången: Ta med era mammor eller någon som vill följa med och som ni vill ha med. Det hjälper väldigt mycket.

Resultatet blev då att jag har en 3 cm stor systa på min högra äggstock. Nästan alla kvinnor får det, bara det att inte på alla så känns det. Men han sa att om några veckor så borde den försvinna. Det var skönt att veta.
(Fan va ont det gör =(..)

Jaa.. det är då vad som har hänt mig de senaste dagarna. Får se om det händer lite roligare saker idag ;-)
(Hoppas det)

Men ha det bra roliga läsare så får ni vet lite mer om mitt intressanta liv lite senare!!
Tudiluu... =)

Fredag den 13:e April :(

Tudiluu allihopa!

Måste bara påpeka att dagens väder är helt underbart  =) tror att många håller med..

Alla vet att fredag den 13:e är ingen bra dag. Men jag brukar inte bry mig om sådant, mina "otursdagar" som kommer varje år brukar inte hända så mkt. Men idag var det ingen bra dag för Gisela. =( Lite kort om varför det inte var en bra dag:
På morgonen var jag i skolan 8:20 eftersom vi började 8:30, men så visade det sig att vi inte hade någon lektion. (inte kul)
Sedan hade jag skrivit fel på min högskole/universitets anmälan, så jag var tvungen att ändra.. (inte bra)
Kl. 10.50 skulle vi vara på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och gå på studiebesök, vilket jag kom set på just för att det inte var min dag.. (SL personalen var inte snälla mot mig idag.. de lurade mig lite) Usshhh...
Men sen blev allt bättre och hittills är det vad som har hänt mig idag.. inte så intressant.

Igår nämnde jag att ni skulle få veta lite mer om mina vänner o änglar =) och jag håller det jag säger så här kommer de:

Mariana (Marre, Marrelita): Hon är en underbar person med en stor personlighet.. Vi har kännt varandra väldigt länge och älskar varandra som systrar. Marre har alltid funnits för mig och kommer alltid att finnas. Hon har blivit som en i familjen och känner mig som bäst.. Te Quiero MuchOooo =)
Ann (Annie): Annie och jag har varit med on VÄLDIGT mkt och vi har kännt varandra sedan jag var 5 år gammal. Hon är min granne, syster och ängel som jag avgudar... Hon har lärt mig en massa och från det att vi var små har hon alltid tagit hand om mig, hon och hennes familj... I Looove You Darling!!
Angelica (Angelita):
Det här en en person som jag lärde känna i 1:an på gymnasiet, dvs. att jag har inte kännt henne alls så långt. Trots det är hon en person som jag aldrig kommer att glömma och hon kommer alltd att finnas i mitt hjärta. Hon har hjälpt mig oerhört mkt med olika saker och hon är helt enkelt en ängel med ett hjärta av guld...

Sedan har vi Jennie, Jocke, Catta, mina klasskamrater och jobbarkompisar som är ALLA helt underbara.. måste säga att ni alla är världens underbaraste kompisar man kan ha och jag är glad och lycklig över att ha er i min närhet.

Mer kommer senare ikväll... ses då!!




Gisela is here :P

Hejsan..

Det här är första gången som jag startar en blogg, varför vet jag inte. Jag har hört att det är väldigt skojigt med det, att man kan skriva ner sina tankar, det man har gjort - ja, lite av allt möjligt! Så jag tänkte ge det ett försök =)
Det är nästan tradition att man skriver lite om sig själv i början när man startar en tex. blogg så jag ska inte bryta den traditionen.

Jag heter Gisela och fyller 19 år om exakt 8 dagar =) Jag går på Didaktus i Liljeholmen, 3:e året på Omvårdnadsprogrammet.. (inte så intressant) men min dröm har vaarit att bli barnmorska så jag tänkte ialla fall försöka uppfylla den... Jag bor i en 4:a med min lilla mor, mina två söta småsystrar Carro 11 & Roxxi 14 år (mina pygmeér) och min bror Marre 21 år som kommer och sover hemma då&då. Min stora syster och min ängel Valentina 24 år flyttade för ett tag sedan. Nog om det...

image1

Ska kanske nämna att min familj kommer från Chile och är väldigt stolt över det.. ÄLSKAR mitt land!!!

Lite om Chile som jag tycker om:

Eftersom den större delen av min släkt dvs. från min mammas sida bor i La Cruz, Quillota så tillbringar jag den mesta tiden där men det hindrar mig inte från att åka och se resten av Chile. Första gången jag var där var jag ca 5 år gammal och minns inte så där jätte mkt men jag kommer ihåg att jag blev väldigt fasinerad över hur människorna där beter sig. Jag kan säga att Chiles invånare är hur gulliga, varma och glada som helst. De är trevliga och man hälsar på varandra även om man inte känner personen. Man känner sig väldigt välkommen där.
Andra och tredje gången jag var där var jag 12 och 17 år gammal. Jag såg exakt samma saker och kännde mig lika välkommen som första gången. Människorna där förändras inte. Men nu lade jag märke till andra saker, som tex. naturen, bergen som finns överallt. Det är sååå vackert att jag tycker att alla borde åka dit någon gång i sitt liv och bara gå runt och se hur det ser ut. Jag finner inga ord, men det är väldigt varckert och man känner sig fri...
FRI är nog det ord jag skulle vilja använda mig av när jag beskriver hur jag känner mig när jag är där.... I love it!!

Jaa... jag vet inte vad jag mer ska nämna i mitt första inlägg :S Det är lite svårt eftersom jag inte vill att folk ska tröttna på mig efter 1 inlägg, så jag sak nog dra mig tillbaka med min sötnos Marre (Mariana) som jag ska berätta mer om imorrn och lovar att komma tillbaka  =)

Sköt om er tills dess... och sov så gott!
Puss o Kram

RSS 2.0