Snart studenten =)

Ja ni alla läsare..

Varje dag som kommer och går, gör att studenten kommer närmare. Igår tog min kompis Jennie studenten och gud va härligt det såg ut. Det här är en engångs händelse som man måste ta vara på, vilket jag ska göra =)

Igår var jag också på bio med Marrelita och Jocke och såg på Pirates....3  Fan va bra den va! Rekomenderar den rejält =D Haha.. Som Marrelita beskrev den: Mer allvarlig, vilket är ett +

Den 8:e, dvs. nästa fredag så är det min tur =) OCH f***n va roligt det ska bli.. lite nervöst eftersom jag inet har några kläder än, men vi får väl hoppas på det bästa. haha =)

Jaa ni... juste! På Tisdag är det Jockes och Issas tur.. kul ska det bli också!!

men men.. ni får ha det såååå bra!! Kramar o God Natt =P

Helgen hos Angelica

God Morgon Allihopa!

Ville bara berätta lite om helgen. Jag har varit hos Angelica och sover över där. Det har varit såå skönt, hela hennes familj var borta så det var bara vi hemma.

Fredag: Jag hade praktik på morgonen och hade sällskap av Marre dit. Malin jobbade också idag, så vi höll på att sticka lite på sjuksköterskorna. Sedan på kvällen så kom Angelica och hämta mig. Vi skulle plugga hela kvällen, men så blev det då inte. Eftersom jag skulle sova hos henne så tänkte vi plugga på lördagen istället så vi hyrde 2 filmer. Snakes on the plane och Empoier of the month. En komedi och en lite "äcklig".. Jag vet inte hur jag ska förklara den. Kanske lite skräck aktig, handlar iallafall om en MASSA ormar. På kvällen så åkte vi till stan/Kungsträdgården för att hämta Angies bror som jobbar som vakt under Rix och NRJ festivalerna.

Lördag: Vi vaknade med att vi skulle lämna Angies bror Andreas i Kungsträdgården. Väldigt trött var man =/ haha. Nej, men sen så gjorde vi allt man kan göra under en regnig lördag förrutom att plugga. Vi hade lite som en tjejdag. Vi färgade mitt hår till chokladbrun, blekte våra tänder, noppade ögonbrynen, rökte en massa :S och åt typ bara skräpmat. Den dagen gick vi och köpte jordgubbar och mörk blockchoklad... ni kan ju gissa vad det blir =) Jordgubbar doppade i choklad som sedan stelnar. GUD VA GOTT DET VA!! Helt underbart =) Sedan resten av kväller var vi inne på datan och drev med lite människor, vilket var väldigt roligt =P Och sen så såg jag att min lön har höjts med ca 10 kr... inte dåligt (tummen upp) =)

image19

Söndag: Ja... idag vakna vi sent, tittade på film, åt frukost vid tre tiden och sen åkte vi till Angies mormor för att skriva ut hennes inbjudningar till studentmottagningen. Sedan åkte vi hem och pluggade faktiskt lite =) Det va så att Angie har prov idag Måndag i Etik så jag hjälpte henne igår. Men det gick bra. När jag kom hem så pluggade jag lite mer och sen kom pygmeerna med deras föräldrar hem, dvs. mina systrar, min mamma, max o hanns ungar =S Inte kul. Det var där lugnet tog slut :( Nåja, så är det när man bor hemma.. Det får man ta. Men men, nu ska jag plugga vidare och laga lite middag till senare =P

Men Ta Hand Om Er Alla Så Kommer
Ni Att Höra Från Mig Igen!
*Rosa Negra*




Maj månad

Nu har det varit ett tag sedan jag skrivit till er, men så har det blivit pga. delvis praktiken och delvis att jag har inte haft något internet hemma på ett tag. Som jag sa innan så har jag mestadels vait på praktiken och sen sovit. Det är väl så att man inte är så van vid dessa tider:
Dag: 07.00-16.00
Kväll: 13.30-21.30

Ibland kan schemat vara under en vecka så här:
Måndag: Ledig
Tisdag: Kväll
Onsdag: Dag
Torsdag:Kväll
Fredag: Dag
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig
Detta var bara ett exempel, men som man ser så får man inte så himlans mycket sömn. Det som är bra är att det är något som jag tycker om att göra. Jag känner inte den här känslan: Nej, jag vill inte gå... Jag orkar inte.. Gud, va tråkigt.. Jag vill ta semester. som många gör. Utan jag känner att jag är trött på morgonen och ibland på kvällarna, men jag känner inget negativt när jag vet att jag ska till praktiken dagen efter.. om ni förstår. För mig så är det något positivt och jag skulle kunna fortsätta så om jag skulle få jobb där efter. Det är inga problem för mig. Det är naturligt och männskligt att klaga ibland och säga högt att man är trött. Det är okey!

Annat som jag har gjort under Maj:


  • Jag har umgåtts med mina kompisar, Marre och Angelica för det mesta. Gjort lite av allt möjligt faktiskt!
  • Catta, en barndomskompis från Strängnäs kom till Stockholm under en helg så jag var med henne då. Riktigt roligt var det också =) Vi tittade på en massa film och bara tog det lugnt. Har samtidigt sett Yurys nya lägenhet i Hagsätra. Jätte stor och Jätte fiin =) (Yury är Cattas farbror)
  • På praktiken har jag och Malin från klassen (vi hamnade på samma APU-plats) fått sticka =) Dvs. ta ven prover på undersköterskor, sjuksköterskor och på varandra. Det har varit väldigt roligt. Först fick vi göra på Pippi (en docka) och sen så fick jag göra på en sjuksköterska. Det gick inte så jätte bra. Råkade spräcka hennes kärl =P Hehe.. Men sen idag så gjorde jag på Malin och det gick super.. 2:a gången =) haha.
  • Den 11/5 så fick jag se en shunt operation på en 8 månaders gammal flicka och det var väldigt intressant med tanke på att jag aldrig har varit på operation förr. Alla var jätte gulliga och snälla mot mig. En väldigt intressant dag (medicinskt sätt)
Ja ni.. jag vet inte om jag har glömmt något, vilket jag säkerligen har. Men nu är det så att jag ska vidare hem till Angelica och plugga nu i helgen. Men ni får ha det så bra allihopa så kommer ni att höra från mig igen.. (lovar det).. haha =)

God Kväll Då!!!

Gammal bild som jag precis tittade på.. Hahaha!!

image16

Guns N' Roses, Sommaren -06

Mösspåtagningen =)

Här är några bilder från mösspåtagningen den 27/4-07:

image13

En del av klassen i sina mössor!

image14

Carolina, Marre o Jag med våra mössor på!

image15

Några andra dyker upp på kortet med mössorna på!

Lite Smått & Gott!

Kära läsare...
Mycket har hänt sedan sist. Jag har börjat praktisera på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, hämtat min student mössa och haft mösspåtagning, haft min studentskiva och missade paintballdag med klassen.. Mer om det kommer här:

23/4-07
Astrid Lindgren, vad roligt! Det var så jag tänkte första dagen, och det är så jag tänker än. Helt underbart.. alla människor, personalen. De så snälla och verkligen gillar det e gör och patienterna är så glada när de får gå hem och är verkligen tacksamma för det man har gjort för dem. Jag praktiserar nämligen på Q82 vilket är en neuropedriatrisk avdelning där det kommer och går nya patienter nästan varje dag, och ibland kommer gamla patienter tillbaka. Clown-besök har vi varje onsdagar, vilket gör barnen väldigt glada men mig nervös (har inte gillat clowner på ett väldigt bra tag, sedan liten. Varför? Det vet jag inte än, men håller på att ta reda på det.) Men det är så mycket som jag vill berätta men vet inte hur. Så det får komma sen, ett eget kapitel. Men man lär sig jätte mycket om olika sjukdomar, bla. epilepsi och olika hjärn sjukdomar vilket avdelningen är till för. Den är mest till för barn med epilepsi och som har olika slags hjärnsjukdomar.. men vi har också haft några PEG patienter. Väldigt gulliga barn är det som kommer.. längtar till tisdag då jag ska jobba igen =)

image11
Clownerna

26/4-07
Ville bara berätta att jag var på stan med min syster Valentina och handlade kläder till min studentskiva dagen efter. Det va jätte kul för att jag hittade rätt klädesplagg då, så det kändes skönt =) Träfade Zakki från jobbet och han handlade då 2 biljetter till studentskivan, efterfesten. Det gjorde mig också glad eftersom han har precis slutat från jobbet och har inte träffat honom på ett tag och så..

27/4-07
Denna dag var låång, väldigt lång. På morgonen åkte jag och Marre till stan innan mösspåtagningen kl. 14.00. Det var väldigt roligt och jag hittade en massa fina saker som ex. 2 par skor, 2 par tröjor och underkläder (blink blink) =) Nej, men sen var det mösspåtagning vilket var väldigt lyckat. Träffade nästan hela klassen vilket jag inte har gjort på länge pga. intensivkurserna vi har haft och pga. praktiken så det var kul att se hur alla mådde. Alla tre:or sjöng och var väldigt glada =D STOOORT leende på alla läppar...! haha

image10

På kvällen sen blev det Studentskivan (trumvirvel) haha.. Det var en väldigt intressant och låång kväl men väldigt rolig. Den innehöll en massa skratt, skämt, dans och självklart alkohol. Jag hade försökt att få min mamma att lämna festen senast 1 men min plan blev inte verklig och på många sätt och av många anledningar så är jag glad att hon inte gjorde det. Alla var väldigt sociala och trevliga och man såg att min mamma var väldigt glad för min skull och väldigt stolt =) Det gillade jag väldigt mkt. Tack vare att hon var där så lyckades jag hålla mitt alkohol-drickande på en rimlig nivå, vilket också var skönt för mig.. (även om jag fortfarande var full när jag kom till jobbet dagen efter =P) Men det var en väldigt rolig kväll, väldigt minnesvärd. De som var där, som jag kände förutom klassen och min egna lilla familj var då: Jennie, Jocke, Annie, Natalia, Roger, Anders, Zakki, Alex, Mohaimen, Jossan och några av Angelicas kompisar som jag tidigare träffat. (Många fler sa att de skulle komma men fick förhinder. Vill tacka er för att ni iaf. försökte =) Nästa gång ska vi festa dubbelt så mkt. =P)

28/4-07
Paintball dag... Inte lyckat!! =( Inte kul!! =(
Jag kom inte ens dit. Hur jobbigt som helst. Jag jobbade på dagen, var full - på väg till världens baksmälla. Jag lyckas att få Jossan ta min sista timme så att jag skulle hinna på 2 timmar till Painballen, men så hände en massa kaos. Tvärbanan va off, kaput, ur funktion.. det gjorde att jag skulle komma sent till pendeln mot Västerhaninge vilket skulle göra så att jag skulle missa bussen som går 1 gg/timmen mot bushen. Som Mare kallade det: Landet Ingenstans! Lite komiskt. Jag kom till Centralen och sket sen i allt. Jag var själv, visste inte vart jag skulle och skulle ändå bli sen. Sen så fick jag reda på att man skulle använda sina egna skor och att kläderna under kunde få färg på sig.. och jag var inte rätt klädd!!! (sur-arg min) Istället gick jag runt i stan, gick mot Gamla Stan och Slussen där jag ringde min syster. Plötsligt hamnade jag på Engelen där hon jobbar och stannade där ett bra tag. Fick träffa några av hennes jobbar-kompisar vilket var väldigt roligt och en ny upplevelse.. kanske. Haha! Nee, men sen så träffade jag Marre, vi åt pizza till middg  hemma hos henne och sen gick jag hem. Inte så märkvärdigt.

30/4-07
VALBORG!

image12

Under dagen träffade jag Angelica. Vi åkte till Högdalen för att köpa min födelsedags present:4 fiskar =) 2 st algätare eller sugproppar som jag kallar dem. De heter Sven o Gösta by the way =P Sen är det 2 st guldfiskar som fick namnen Angelica o Marre (det var inte jag som döpte fiskarna). De är silvriga och har som en röd badmössa på huvudet.. jätte söta och fiina =)
Ja, på kvällen så gick jag först till Himlabacken för att se brasan där jag träffade Marre, Jennie o Jocke och sedan min bror, Issak o Italiano (Andreas). Det var mysigt och hade min familj i närheten som sålde lite av allt möjligt. Det var min minsta syster Carolines klass som sålde lite av allt möjligt där för att samlia ihop pengar till klasskassan, så det var mest därför som jag gick. För hennes skull. Sen lite senare så hämtade Angelica upp mig då vi åkte till Rålandhovsparken (tror det stavas så) som ligger vid Fridhemsplan. Där var vi bara en stund eftersom Bella o Veronica, Angelicas kompisar skulle träffa några där. Jag svär att det var nästan bara 14-15 åringar där och en MASSA poliser. KAOS säger jag bara.. kaos. Men men.. det var lite kul o se väldigt många omhändertagna av polisen och en massa gäng som söker bråk =P lite små roligt.

1/5-07
Ja... nu har jag berättat lite om hur min vecka har varit. Lite kaos, lite otur och också väldigt mycket lycka, glädje o skratt =) Idag har jag då tagit hand om en 3 månaders gammal pojke.. såå söt. Fan va jag gillar att jobba på ALB,, helt underbart! =)

Säger God Natt på er alla då jag ska upp mellan 4-4.30 imorgon och jobba igen =P
Ha det bäst alla =) Kramar

RSS 2.0